torsdag 13. mai 2010

Det nærmer seg slutt...

... på godt og vondt.

Dersom alt går etter planen, det vil si at jeg ikke får problemer med aske fra Island, så er jeg hjemme om 11 dager. Jeg gleder meg til å komme hjem, samtidig som det blir trist å reise fra alt og alle her. Pamplona har liksom blitt et hjem for meg, og jeg kommer til å savne byen og folka.

La Ciudadela, eller utkanten av denne parken, som er den største av de fire parkene i Pamplona.

Jeg kan jo også nevne at fire av fem avsluttende eksamener er overstått, og resultatene og endelige karakterer har vært overraskende gode. Jeg fikk 9,3 i både skriftlig og muntlig, 9,6 i kultur og sivilisasjon, og 10 i gramatikk, altså 100%! Wohoooo!!!!! Det overrasket meg veldig, selv om jeg visste at jeg lå godt an så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få full pott. På den andre siden, det er full pott i middels nivå, ikke det øverste, så det er langt igjen.

Maya som her prater med mamma`n sin på skype. Hun pleier å gjøre det hos oss siden vi har internett og det har ikke hun. Maya kommer på besøk til meg i juni/juli!!!!!!! Til høyre på bildet, på den tallerken som er lengst bort, ser dere en hjemmelaget tortilla de patata. Det har jeg blitt ganske dreven på å lage :)

Den resterende eksamen er den vanskeligste. Den er internasjonal og tas tre ganger i året rundt omkring i verden, i tre forskjellige nivåer. Eksamen tar for seg alle sider av språket, jeg skal altså opp i muntlig, skriftlig, lytteprøve, gramatikk og leseforståelse. Det er høy strykprosent. Gjett om jeg gruer meg... Når det er sagt så har jeg meldt meg på et forberedelseskurs, og der har vi gått igjennom gamle eksamensoppgaver. Og hadde det vært min eksamen så hadde jeg stryket. Uff, uff, uff.

Men jeg leser ikke bare til eksamen, folkens! Jeg prøver å utnytte de siste dagene til det fulle, og her om dagen lagde Randal (Hong Kong) asiatisk vegetarrett til oss i leiligheten. Maya (Japan), Basilio (Taiwan) og Julie (Canada) samt hybelkameratene mine var med, så det var veldig sosialt og koselig. Og aldri før har jeg spist stekt salat, men det var egentlig veldig godt :)

 Dette er bare en del av all salaten vi stekte, og selvfølgelig spiste :)

Lita fra Taiwan måtte betale full månedsleie for sin siste uke i Pamplona, men det syntes vi var veldig ille for henne så da fikk hun sove på sofaen vår en ukes tid. Så i fem dager var leiligheten ganske proppfull, spesielt da Randal også måtte kræsje hos oss to netter pga samme problem. Jeg er alltid første mann opp, og første dagen hadde jeg ingen anelse om at Randal også skulle sove hos oss, det kom veldig brått på og ble bestemt kl 2 på natta. Vi kunne jo ikke kaste han på dør. Så jeg ante fred og ingen fare tidlig på morgenkvisten og jeg tryna nesten over han der han lå utstrakt på madrass på kjøkkenet.
Og en jente fra Taiwan og en gutt fra Hong Kong er ganske like når det bare er noen hårtuster som stikker opp fra dyna, så jeg trodde først det var Lita som av en eller annen rar grunn hadde valgt kjøkkenet framfor stua. Men da jeg tittet inn i stua var sofaen opptatt, og det tok noen minutter før jeg forstod tegninga. Ja ja tenkte jeg, der det er hjerterom er det husrom.

Lucie og Marie som venter utålmodig på at middagen skal bli klar, altså den asiatiske vegetarretten. Lucie klarte ikke holde fingrene av fatet og måtte tyvstarte på tapas`en som Julie hadde lagd (i forgrunnen)

Vi har også hatt bursdagsfeiring av hybelkamerat Marie. Hun ble 27 år den 28 april. Det er en alder hun helst vil glemme og hun gikk rundt og sa at hun ble 22 år gammel :) Vel, det var i alle fall en koselig feiring med folk fra Island, USA, Japan, Taiwan, Kina, Canada, Tyskland, Argentina, og Tsjekkia samt meg fra Norge.

Lucie og Lita, her i forbindelse med bursdagen til Marie.

Og som jeg kanske har sagt tidligere så har jeg kjøpt Avatar, så nå kan jeg se den på spansk. Utrolig nok så sa kassadama at ved kjøp av den filmen kunne jeg velge tre andre filmer helt gratis, og da jeg spurte henne om hun hadde noen som var tekstet på engelsk fikk jeg med meg fire til som hadde engelsk tekst. Snakk om kupp! 150 NOK for åtte filmer :)

 Lauren (USA), Miki (Japan) og jeg som hadde litt problemer med å åpne en vinflaske i sammenheng med en filmkveld. Alt rotet i bakgrunnen tilhører Lita, og ikke meg.

Baksiden av dette kjøpet er at jeg har måttet se Avatar hele fem ganger... Alle som ikke hadde sett den på kino ville se den nå, og jeg har nesten gått ut av tellinga på hvor mange filmkvelder vi har hatt i leiligheten vår. Men selv om jeg snart kan alle scenene baklengs i søvne så har det vært veldig koselig å samles i leiligheten med helekte popkorn som Lauren hadde tatt med fra USA, sangría og/eller vin samt Avatar :)

Og med tanke på været, for dere som synes det er spennende, så kan jeg ikke akkurat si at jeg er i syden. Selv om vi har hatt våre varme perioder med opptil 29 grader og skyfri himmel, har det de siste 10 dagene vært for det meste grått og overskyet med temperatur nede på 4 grader om natta. Personlig så foretrekker jeg nesten sistnevnte, ikke bli sint, men det er mye lettere å holde seg innendørs og lese til eksamen når ikke været er på sitt beste.

Og for å oppsummere de siste dagers hendelser er det vel på sin plass å nevne at jeg ble bedt ut på en kopp kaffe av en 70 år gammel herremann, ha ha :) Jeg takket høflig nei.

Det er litt rart å tenke på at alle opplevelsene, erfaringene og nye venner og bekjentskap herifra alt grunner i en kjedelig kveld hjemme i Norge hvor jeg tilfeldigvis kom over hjemmesida til universitetet og tok det spontane og impulsive valget om å sende en søknad. På fem minutter var bestemmelsen tatt, jeg hadde trykket på enter og det var ingen vei tilbake. Og jeg angrer INGENTING. Lenge leve impulsivitet!

lørdag 1. mai 2010

Puente la Reina og skoleslutt

Selv om det er lenge siden forrige blogg betyr ikke det at det ikke har skjedd ting her, for det har det gjort i aller høyeste grad :)

Pilgrimsveien et sted mellom Pamplona og Puente la Reina

For 2-3 uker siden skulle Marie, Lita, Julie, Rebecca og jeg gå pilgrimsveien fra Pamplona til Puente la Reina, som er første store stoppested fra Pamplona videre mot Santiago. Da vi våknet opp søndag morgen regnet det, og en etter en trakk de seg alle sammen bortsett fra Julie (Canada) og meg. Vi er jo begge vandt til alt slags vær og litt regn stopper ikke oss, og vi var veldig glade for at vi gikk for det ble en kjempefin tur. Dessuten slå sluttet det å regne etter 30 min, så kjipt for de som ble igjen hjemme.


Turen er på 23 km, så vi gikk i overkant av 2 mil. I starten var det mye oppoverbakke, og vi passerte el Perdón, som er høyeste punkt på turen. Det var hit jeg gikk for maaaange uker siden. Fra el Perdon var det mye nedoverbakke og flatt til vi kom fram, ca 5 timer senere.



Puente la Reina var en koselig liten landsby, med den berømte broen (Puente) som faktisk heter noe sånt som Pilgrimene`s bro.

Puente la Reina

Siden det bare ble Julie og meg som tok turen hit så var kjæresten til Julie så snill å komme og hente oss i bilen så vi slapp å ta buss hjem. 

SKOLESLUTT
Jeg har også hatt min siste skoledag, litt trist og vemodig men også veldig deilig. Baksiden er at til uka så har jeg fire eksamener på tre dager... 

Selv om skolen er slutt så betyr ikke det at jeg er ferdig på universitetet, for jeg har meldt meg på et forberedelseskurs til den internasjonale eksamenen jeg skal ta 21 mai. Og det er den eksamen jeg gruer meg mest til, den er størst og viktigst. 

Og en ting til: Maya fra Japan kjøpte flybillett til Norge i går så hun kommer på besøk i slutten av juni!!!!!!!!! Gleder meg :)