mandag 5. april 2010

Grottene i Urdax og småbyer i Frankrike

De tsjekkiske vennene til Marie; Marketa og Katka, samt Lucie og jeg dro videre med leiebilen på søndag. Turen gikk først til grottene i Urdax nord i Navarra, og med smale svingete veier tok turen over halvannen time. Marketa var sjåføren hele dagen, så jeg slapp billig unna. Vi kjørte over Pyrenéene, flott utsikt til tider!


Vi ble med på guidet tur ned i grottene i Urdax, og det var egentlig ganske spennende. Grottene er helt naturlige, de er skapt av vannet som gikk så høyt opp for uendelig lenge siden. Grottene har både vært bodsted for nomadene før i tiden og for politiske flyktninger og opprørere opp gjennom den nyere historien.






Fra Urdax var det ikke mer enn 20 min før vi krysset grensa over til Frankrike. Og en halvtime senere var vi i Bayonne, en veldig koselig liten by. Der smakte vi på crepes, kjempegodt, og ellers vandret litt rundt og så blant anet katedralen.



 Bayonne

 Katedralen i Bayonne
 
Et par timer senere svingte vi inn til byen Biarritz, som er en av de mest populære sommerbyene i Sør Frankrike, og dermed også av de dyreste. Biarritz var større og mer tursitpreget, men likevel en fin havneby. Dessverre var det noen regnskurer og småkaldt, men vi fikk sett mye og vandret også langs strandkanten. Personlig likte jeg Bayonne bedre, smått er godt.


Stranda i Biarritz

Tredje byen, Hendaye, var vi bare så vidt innom for å ta en spasertur langs havna, det var allerede begynt å bli kveld.



 Frankrike har også mye sjel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar