søndag 28. februar 2010

Japan, sushi a la Vegetar og San Sebastián

 Lørdag kveld var satt av til et lite matlagingskurs i sushi, Maya fra Japan er dreven i dette her og lærte det villig bort. Vi var en godt blandet gjeng med Marie og Lucie fra Tsjekkia, Lisa fra Frankrike, Randall fra Kina, Basilio fra Taiwan, Helle og meg fra Norge, og selvfølgelig Maya fra Japan. Internasjonal gjeng!

 Dette ble resultatet til slutt. Lekkert?

Siden vi var hele tre vegetarianere, hvorav to ikke spiser fisk, ble det litt improvisering, men sushi ble det!

 
Maria følger nøye med, snart er det hennes tur. Her ruller vi sushi inn i tanga/algegreia, noe som ikke falt helt i smak hos Helle og meg.

Lucie, Maya og Helle

Alle fikk prøve seg.

Helle og Maya


Basilio og Maya, begge to er dyktige kokker, i alle fall sammenliknet med oss resterende, og Basilio som er fra Taiwan var allerede dreven på sushi. Vi spiste alle sammen med pinner, noe som bød på en stooooooor utfordring. Det tok sin tid å bli mett, for å si det sånn.

Maya hadde med seg en typisk japansk klesdrakt som hun viste frem. Stilig!



Og så viste hun fram bilder fra Japan. Tror ikke det var en eneste en av oss som ikke ble fristet til å ta en tur dit til høsten... Så skal ikke se bort ifra at en liten nordmann besøker Maya etter sommeren.




Søndag
Helle og jeg dro på en liten dagstur til kystbyen San Sebastián i nord, som jeg besøkte med skolen i januar. Været var drastisk forbedret og vi hadde opptil 18 grader i sola, deilig! Helle plumpa i vannet, en liten gjeng eldre damer var klare til å ta seg en dukkert i sjøen, bikkjene løp ned turistene og folk var ute og padla. Sommerfølelse deluxe!

 
 Her plumper Helle.

 

 Stranda var full av bikkjer og barn og noen turister som begynte med feriesessongen tidlig. Det var rart å merke seg at nesten alle bikkjene var halte eller feite...Synd. Men denne karen her var i fin form.

Aj aj aj, som jeg ble fristet til å ta en liten padletur jeg også!


Helle tar tog tilbake til Barcelona mandag morgen. Det har vært kjempehyggelig med besøk :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar